Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις

Ποια εταιρία πρέπει να επιλέξω ;
Σίγουρα, θα πρέπει να έχει άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να επιλέξετε την εταιρία η οποία θα σας ενημερώσει για την σωστή μελέτη του χώρου σας αλλά και να διαμορφώσει το σύστημα στις δικές σας ανάγκες. Έπειτα πρέπει να σας κάνει να την εμπιστευτείτε για ότι η δουλεία θα γίνει όπως συμφωνήσατε. Η ABS Security καλύπτει πλήρως το τομέα της μελέτης, της εγκατάστασης αλλά και της μετέπειτα συνεργασίας .
Γιατί να προτιμήσω την ABS Security ;
H ABS Security ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα συστήματα συναγερμού, κάμερας, θυροτηλεόρασης, πυρανίχνευσης, και αυτοματισμού. Επίσης την ABS Security την απασχολεί ο χρήστης να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.
Πόσο κοστίζει ένας συναγερμός ;
Ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού μπορεί να κοστίζει από 270 ευρώ μέχρι όσο θέλουμε. Για παράδειγμα σε ένα σπίτι περίπου 80 τμ κοστίζει περίπου 350 ευρώ. Κάθε χώρος έχεις διαφορετικές ανάγκες και λειτουργίες.
Σε ποιους απευθύνεστε ;
Η ABS Security απευθύνεται σε απαιτητικούς πελάτες που επιζητούν εξυπηρέτηση υψηλής ποιότητας σε πολύ καλές τιμές.
Αναλαμβάνετε όλα τα έργα ;
Η ABS Security αναλαμβάνει έργα από τη κάλυψη μιας αποθήκης ή ενός σπιτιού μέχρι και ενός εργοστασίου. Σε όλες τις περιπτώσεις η ορθή και καλαίσθητη εγκατάσταση είναι προτεραιότητα μας.
Τα υλικά που χρησιμοποιείτε είναι αξιόπιστα ;
Η ABS Security χρησιμοποιεί υλικά σύγχρονα, προηγμένης τεχνολογίας των μεγαλύτερων εργοστασίων ώστε να προτείνει την ιδανικότερη για το χώρο και την οικονομικότερη λύση για τον τελικό χρήστη.
Παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας ;
Η ABS Security ενημερώνεται συνεχώς με παρουσία της σε εκθέσεις του εξωτερικού και του εσωτερικού για ότι νέο και αξιόπιστο υπάρχει για τη καλύτερη κάλυψη του χώρου σας.
Θα έχει το σύστημά μου προβλήματα ( π.χ. ψευδείς συναγερμοί ) ;
Η ABS Security ρυθμίζει σωστά το σύστημα ασφαλείας σας ώστε να μην υπάρχουν ψευδείς συναγερμοί και να μην ενοχλήστε εσείς και οι γείτονες όταν δεν υπάρχει λόγος.
Κι αν χρειαστεί service το σύστημα ασφαλείας ;
Η ABS Security παρέχει 24ώρο service άμεσο και υπεύθυνο από έμπειρους τεχνικούς.
Δίνετε εγγύηση ;
Η ABS Security καλύπτει με 24 μήνες εγγύηση όλα τα έργα της αφού είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα της εργασίας της και την αξιοπιστία των υλικών που χρησιμοποιεί.
Ποιοί θα εγκαταστήσουν το δικό μου σύστημα ασφαλείας ;
Στην ABS Security εργάζονται έμπειροι Έλληνες τεχνικοί με λευκό ποινικό μητρώο και όρεξη για καλή δουλειά από την πλευρά της ασφάλειας αλλά και της ποιότητας της δουλειάς.
Όταν είμαι μέσα στο σπίτι, έχω ασφάλεια ;
Η ABS Security προγραμματίζει τα συστήματα της ώστε να προστατεύεστε και όταν λείπετε αλλά και όταν μένετε στο σπίτι. Γιατί πλέον είναι πιο σημαντικό να έχουμε τον συναγερμό όταν είμαστε μέσα στο χώρο για να προλάβουμε να αντιδράσουμε.
Συνδέετε τα συστήματα με κέντρο λήψεως σημάτων ;
Στην ABS Security όλα τα συστήματα της μπορούν να συνδεθούν με κέντρο λήψεως σημάτων , ώστε σε περίπτωση συναγερμού να ενημερωθεί η αστυνομία αλλά και εσείς όπου και αν βρίσκεστε 24 ώρες το 24ώρο. .
Για ποιο λόγο πρέπει ένα σύστημα να συνδεθεί με κέντρο λήψεως σημάτων ;
Συνδέοντας ένα σύστημα συναγερμού με κέντρο λήψεως σημάτων από την ABS Security κερδίζουμε την πλήρη ενημέρωση του συστήματος για την ορθή λειτουργία. Επίσης αυξάνουμε την βαθμίδα ασφάλειας γιατί ενημερώνει στα τηλέφωνα εσάς και την αστυνομία.
Είναι απαραίτητο το σπίτι μου να έχει εγκατεστημένα καλώδια για να τοποθετήσω ένα σύστημα συναγερμού;
Δεν είναι απαραίτητο το σπίτι να έχει προεγκατάσταση καλωδίων. Τα καλώδια μπορούν να περαστούν και να κολληθούν εξωτερικά, χωρίς να σκάψουμε τους τοίχους ή να κάνουμε το σπίτι οικοδομή. Το καλώδιο του συναγερμού είναι πολύ λεπτό, με αποτέλεσμα στο τέλος της εγκατάστασης τα καλώδια να μην είναι εύκολα ορατά.
Υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του συστήματος συναγερμού μέσω smartphone;
Φυσικά και υπάρχει, μπορούμε να ενεργοποιούμε και απενεργοποιούμε κανονικά το συναγερμό , είτε είμαστε εκτός οικίας είτε είμαστε εντός.
Το σύστημα συναγερμού μπορεί να συνδεθεί με την αστυνομία;
Πλέον δεν μπορούμε να συνδέσουμε το σύστημα συναγερμού απευθείας με την αστυνομία. Όμως υπάρχουν τα Κέντρα Λήψης Σημάτων, τα οποία ενημερώνουν την αστυνομία και εμάς.
Στο σπίτι μου δεν υπάρχει σταθερό τηλέφωνο, πως μπορεί να με ενημερώνει ο συναγερμός μου σε περίπτωση διάρρηξης;
Φυσικά και μπορεί, με την χρήση ενός GSM/GPRS το οποίο δέχεται κάρτα SIM και χρησιμοποιεί τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Κάθε πότε πρέπει να γίνεται συντήρηση στο σύστημα συναγερμού;
Για την καλή λειτουργία του συναγερμού είναι απαραίτητος ο έλεγχος του συστήματος και η αλλαγή μπαταριών 2-3 χρόνια.
Να τοποθετήσω πρώτα κάμερες ή συναγερμό;
Το ιδανικό θα ήταν να τοποθετηθεί πρώτα το σύστημα συναγερμού και μετά οι κάμερες. Ο συναγερμός χρειάζεται αρχικά για να χτυπήσει μόλις γίνει παραβίαση ώστε να φύγουν οι διαρρήκτες ή ώστε να προλάβουμε να αντιδράσουμε. Ενώ οι κάμερες μπορούμε μόλις χτυπήσει ο συναγερμός να ανοίξουμε τις κάμερες ώστε να δούμε τι γίνεται.

Συμβουλές

Μέτρα προφύλαξης από διαρρήκτες
Πριν βγείτε βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ασφαλισμένα.
Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα, ένα φως μονίμως αναμμένο, γραμματοκιβώτια ξεχειλισμένα από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο.
Παρακαλέστε ένα γείτονα ή κάποιο φίλο, αν θα απουσιάσετε πολύ να ανοίγει τα στόρια κάπου-κάπου και να βάζει μουσική.
Βάλτε αυτόματο διακόπτη, για κάποια φώτα, να ανάβουν κατά άτακτα διαστήματα. Έτσι η απουσία σας γίνεται λιγότερο αισθητή.
Αντιμετωπίστε με επιφυλακτικότητα, οποιοδήποτε άγνωστο άτομο θα συναντήσετε στην πόρτα σας, στο υπόγειο ή στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας σας.
Χρησιμοποιήστε το θυροτηλέφωνο ή το ματάκι της πόρτας για να προστατευθείτε από τους ενοχλητικούς επισκέπτες.
Μόνο οι συμπαγούς κατασκευής πόρτες σπιτιών, που περιβάλλονται από ανθεκτικό πλαισιο και κλειδαριές ασφαλείας παρέχουν ασφάλεια από τους διαρρήκτες.
Χρησιμοποιείστε πύρους ασφαλείας στα παράθυρα και στα πατζούρια, ιδίως σε διαμερίσματα ισόγεια.
Να μην αφήνετε στο σπίτι σας μεγάλα χρηματικά ποσά, πολύτιμες συλλογές ή κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι θυρίδες είναι ένα σημαντικό μέσο προστασίας. Ριφιφί σε τράπεζες δεν γίνονται κάθε ημέρα.
Όταν χτίζετε το σπίτι σας συνεννοηθείτε με το μηχανικό σας για την προσωπική σας ασφάλεια. Οι ψηλοί τοίχοι, οι φράχτες, τα κιγκλιδώματα στα παράθυρα του ισογείου, τα στενά παράθυρα και ο επαρκής φωτισμός αποτρέπουν τους διαρρήκτες.
Αν προσέξετε κάποιον που κινείται ύποπτα έξω από το σπίτι σας ή στο απέναντι ή και στην γειτονιά σας, ειδοποιείστε αμέσως την αστυνομία.
Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με τον κλέφτη, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην αντιδράσετε αν οπλοφορεί. Δώστε του την ευκαιρία να φύγει. Αν νοιώθετε ότι μπορείτε να τον ακινητοποιήσετε ζητήστε βοήθεια και κάντε το.
Να έχετε καταγράψει τα εργοστάσια κατασκευής και τους αριθμούς σειράς των τηλεοράσεων, βίντεο, στερεοφωνικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λ.π., ώστε αν σας διαρρήξουν το σπίτι να διευκολυνθεί η αστυνομία στην αναζήτησή τους.
Φωτογραφίστε πολύτιμα είδη (τιμαλφή, πίνακες). Η φωτογραφία και μάλιστα η έγχρωμη βοηθά στην αναζήτηση των κλοπιμαίων.
Καταγγείλετε στην αστυνομία την κλοπή, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τον τρόπο εισόδου και των πραγμάτων που σας αφαίρεσαν.
Μην αγγίζετε τους χώρους που κινήθηκαν οι δράστες, μέχρι που να έλθει η Σήμανση, ούτε τα διαρρηκτικά εργαλεία και αντικείμενα που εγκατέλειψαν οι δράστες..
Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που θα σας δώσουν οι επιληφθέντες αξιωματικοί της Αστυνομίας.
Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, τοποθετήστε κάποιο από τα συστήματα συναγερμού που κυκλοφορούν στην αγορά
Πηγή www.ydt.gr
Έντονα καιρικά φαινόμενα
Παραμείνετε ψύχραιμοι.
Καλυφθείτε κάτω από κάποιο ανθεκτικό έπιπλο και ταυτόχρονα προστατέψτε τα μάτια σας με το εσωτερικό τμήμα του χεριού σας.
Εάν δεν υπάρχει κοντά σας κάποιο ανθεκτικό έπιπλο καθίστε στο πάτωμα με το πρόσωπό σας στραμμένο σε εσωτερικό τοίχο, μακριά από παράθυρα και έπιπλα που μπορούν να πέσουν πάνω σας.
Μην χρησιμοποιείτε τον ανελκυστήρα.
Μην βγαίνετε στα μπαλκόνια. 
Εκτός κτιρίων
Απομακρυνθείτε από τα γειτονικά κτίρια καθώς και από τηλεφωνικά ή ηλεκτρικά καλώδια.
Καλύψτε το κεφάλι σας με κάποια τσάντα ή χαρτοφύλακα που μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας.
Μείνετε σε ανοιχτό χώρο μέχρι να σταματήσει η δόνηση.
Στο αυτοκίνητο:
Καταφύγετε σε ανοιχτό χώρο και σταματήστε αμέσως το αυτοκίνητο.
Μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να σταματήσει η δόνηση.
Αποφύγετε τις γέφυρες ή τις υπέργειες διαβάσεις.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ Β.Α.Μ.Ε.
Απομακρυνθείτε από το χώρο του ατυχήματος το δυνατόν συντομότερο.
Μην περπατάτε και μην αγγίζετε άσκοπα εκεί που ευρίσκεται η ουσία που έχει διαρρεύσει.
Μην καπνίζετε.
Προσπαθήστε να καλύψετε το σώμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο και να «φιλτράρετε» το αέρα που αναπνέετε από επικίνδυνα αέρια, σκόνη ή σταγονίδια. Διπλώστε αρκετές φορές μία πετσέτα ή ένα πανάκι, καλύψτε με αυτό το στόμα και την μύτη σας και παίρνετε ελαφρές αναπνοές..
Κλείστε τις εξωτερικές και τις εσωτερικές πόρτες του κτιρίου σας (μην τις κλειδώνετε).
Κλείστε όλα τα κλιματιστικά είτε ανήκουν σε κεντρικό σύστημα είτε όχι.
Κλείστε όλους τους ανεμιστήρες.
Πηγή Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας
Σεισμός
«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει ο λαός μας.
Και πριν πιάσει φωτιά, φροντίζουν να τη «σβήσουν».
Καμιά φωτιά και καμιά έκρηξη δεν συμβαίνει τυχαία.
Κάποια δική μας πράξη ή παράλειψη τις προκαλεί. Κι είναι πολύ πιο απλό, από όσο φαντάζεται κανείς, να προλαβαίνουμε και τις πυρκαγιές και τις εκρήξεις. Αρκεί να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι η ΠΡΟΛΗΨΗ είναι σωτηρία και ότι πρέπει να αποτελεί «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»!
Αυτό το φυλλάδιο σας δίνει απλές και χρήσιμες οδηγίες, για την πρόληψη της πυρκαγιάς.
Χαμογελάστε με τη σάτιρα του Κώστα Μητρόπουλου αλλά μην το «πάρετε στ’ αστεία»!
Αμέσως, ΤΩΡΑ, φροντίστε να εφαρμόσετε ΟΛΕΣ τις προφυλάξεις ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας σας! 
Αντικαταστήστε όλα τα προσωρινά ηλεκτρικά καλώδια κι αυτά που κρέμονται στους τοίχους ή τρέχουν ελεύθερα στο πάτωμα ή κάτω από τα χαλιά.
Ελέγξτε τις μονώσεις των καλωδίων και την κατάσταση των διακοπτών και μην επιδιορθώνετε τις ηλεκτρικές ασφάλειες με σύρμα.
Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα υλικά κοντά σε πηγές θερμότητας (ηλεκτρικές συσκευές, σόμπες, τζάκια κ.λ.π.).
Μην αφήνετε ποτέ αναμμένες τις ηλεκτρικές συσκευές (ούτε καν την τηλεόραση), το τζάκι, κεριά και τσιγάρα, χωρίς να είσαστε δίπλα, ακόμη και αν πρόκειται να λείψετε για λίγο. Το «λίγο» γίνεται συχνά και απρόβλεπτα «πολύ», ακόμη κι από ένα απλό, μακροσκελές τηλεφώνημα.
Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά να παίζουν με σπίρτα, αναπτήρες, κεριά και εύφλεκτα υλικά.
Εγκαταστήστε πυροσβεστήρες στην κουζίνα και σε δυο τουλάχιστον άλλους χώρους του σπιτιού και σε όλους τους επίφοβους χώρους δουλειάς και φροντίζετε για την αναγόμωσή τους μια φορά το χρόνο τουλάχιστον.
Μην υπερφορτώνετε ή υπερθερμαίνετε τα ηλεκτρικά κυκλώματα.
Συντηρείτε και γειώνετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, αλλά όχι πάνω σε σωληνώσεις ή συσκευές φυσικού αερίου ή υγραερίου.
Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ανοιχτή φλόγα, σε χώρους που υπάρχουν εύφλεκτα υλικά και ποτέ χωρίς να υπάρχουν δίπλα σας πυροσβεστικά μέσα.
Μην καπνίζετε ποτέ στο κρεβάτι. Μην αφήνετε, μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
Αλλάζετε με μεγάλη προσοχή τα φιαλίδια και τις φιάλες υγραερίου και βεβαιωθείτε μετά την αλλαγή ότι δεν υπάρχει διαρροή.
Μην καίτε ξερά χόρτα και σκουπίδια στο ύπαιθρο όταν φυσάει και ποτέ χωρίς να κοντά σας πυροσβεστικό μέσο.
Καθαρίζετε συχνά και αλλάζετε το φίλτρο του αποροφητήρα. Μην κρεμάτε κουρτίνες και ιδιαίτερα συνθετικές, στην κουζίνα.
Αποτελούν κατά 90% την αιτία πυρκαγιών στην κουζίνα.
Πηγή www.ydt.gr
Μην παίζετε με τη φωτιά σβήστε την προτού ανάψει!
Ειδοποιήστε το “100″ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο.
Αποφεύγετε να διατηρείτε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο χώρο εργασίας σας
Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά. Αν δεν γίνεται αλλιώς μεταφέρετέ τα τμηματικά.
Πραγματοποιήστε τις συναλλαγές σας με διακριτικότητα.
Ενεργοποιήστε το συναγερμό με μυστικότητα και ήρεμες κινήσεις.
Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Η ζωή σας είναι το πολυτιμότερο αγαθό που οφείλετε να προστατέψετε στη διάρκεια μιας ληστείας.
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά των δραστών.
Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.
Πηγή www.ydt.gr
Γενικές Συμβουλές για περιπτώσεις κλοπής – διάρρηξης
Χρησιμοποιείτε το ματάκι της πόρτας και την αλυσίδα ασφαλείας.
Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα είναι καλά ασφαλισμένα.
Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, κλειδαριά ασφαλείας στην εξώπορτα του σπιτιού σας (τρίαινα), ενισχυμένη λάμα στον παραστάτη της πόρτας και πύρους στα συρόμενα.
Να μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
Φροντίστε ώστε το σπίτι ή το διαμέρισμα σας να μην δείχνει “εντελώς κλειστό”, υποδηλώνοντας έτσι μακρόχρονη απουσία σας.
Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού και σύστημα συναγερμού.
Ενημερώστε για την απουσία σας συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα, τους γείτονές σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία. 
Πηγή www.ydt.gr
Γενικές Συμβουλές για περιπτώσεις ληστείας

Ειδοποιήστε το “100″ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο.
Αποφεύγετε να διατηρείτε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο χώρο εργασίας σας
Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά. Αν δεν γίνεται αλλιώς μεταφέρετέ τα τμηματικά.
Πραγματοποιήστε τις συναλλαγές σας με διακριτικότητα.
Ενεργοποιήστε το συναγερμό με μυστικότητα και ήρεμες κινήσεις.
Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Η ζωή σας είναι το πολυτιμότερο αγαθό που οφείλετε να προστατέψετε στη διάρκεια μιας ληστείας.
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά των δραστών.
Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.
Πηγή www.ydt.gr

Γενικές Συμβουλές για περιπτώσεις αρπαγής τσάντας
Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.
Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και κρατήστε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.
Μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας πάρει την τσάντα.
Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.
Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους αναψυχής ή εστίασης (ταβέρνες, καφετέριες κ.λ.π.) μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα.
Μην μεταφέρετε μαζί σας στην παραλία αντικείμενα αξίας ή μεγάλα χρηματικά ποσά.
Όταν κινείστε με το αυτοκίνητό σας ή όταν σταθμεύετε παρατηρήστε την κίνηση των μοτοσικλετιστών δίπλα ή πίσω σας.
Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καμπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.
Ασφαλίστε κατά την κίνηση σας τις πόρτες του αυτοκινήτου σας.
Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.
Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία. 
Πηγή www.ydt.gr